Hamilton slavio na legendarnoj Monzi
Foto: EPA

Britanac najbrži u Italiji

Hamilton slavio na legendarnoj Monzi

M. Šljivak

Britanski vozač za volanom Mercedesa, Lewis Hamilton, pobijedio je na Velikoj nagradi Italije na legendarnoj stazi u Monzi.

Od samog početka trke Nico Rosberg je bio u vodstvu. Ipak, u 29. krugu je Rosberg pravi veliku grešku. Produžio je pravo na startno-ciljnom pravcu, što je Hamilton iskoristio, te se našao u vodstvu.

Uspio je Britanac do kraja mirnom vožnjom da sačuva prednost i da dođe do pobjede u 13. utrci sezone.

Drugo mjestu u Monzi je osvojio još jedan vozač Mercedesa Nico Rosberg, dok je Brazilac Felipe Massa u Williamsu završio na trećem mjestu.

U ukupnom poretku vozača i dalje je vodeći Nico Rosberg sa 238 poena, Lewis Hamilton je drugi sa 216, dok je treći Daniel Ricciardo sa 166.

Trka za Veliku nagradu Italije:

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes
3. Felipe Massa Williams - Mercedes
4. Valtteri Bottas Williams - Mercedes
5. Daniel Ricciardo Red Bull Renault
6. Sebastian Vettel Red Bull Renault
7. Sergio Perez Force India - Mercedes
8. Jenson Button McLaren - Mercedes
9. Kimi Raikkonen Ferrari
10. Kevin Magnussen McLaren- Mercedes

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.