Hamilton slavio nakon ludnice u Singapuru

Treća uzastopna pobjeda Britanca

Hamilton slavio nakon ludnice u Singapuru

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton slavio je danas u Singapuru nakon što se mnogo zanimljivih stvari izdešavalo tokom prvog kruga. 

Hamilton je startao tek sa petog mjesta, ali na kraju je uspio da slavi pobjedu vjerovatno najviše zahvaljujući udesu u prvoj krivini u kojem su učestovala dva Ferrarija i Red Bull.

Vettel je startao prvi, Verstappen drugi, a Raikkonen četvrti. Finac je pokušao sa vanjske strane da pretekne Verstappena koji je također imao dobar start, ali u tom trenutku je došlo do kontakta između trojice vozača.

Raikkonen i Verstappen su nakon prve krivine završili trku, a Vettel nekoliko krivina kasnije. To je iskoristio Lewis Hamilton te je preuzeo prvu poziciju i na kraju došao do trijumfa koji ga je približio novoj tituli prvaka svijeta. 

Iza njega je završio vozač Red Bulla Daniel Ricciardo, a na podijum se popeo i Valtteri Bottas iz Mercedesa. Hamilton sada ima čak 28 bodova prednosti u odnosu na Vettela i čini se kako je veoma blizu novoj tituli, a Bottas je na trećem mjestu sa 212 boda, odnosno 51 manje od klupskog kolege. 

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u Maleziji. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi