Hamilton slavio u kišovitom Silverstoneu

Britanac slavio ispred timskog kolege

Hamilton slavio u kišovitom Silverstoneu

Lewis Hamilton pobjednik je trke za Veliku nagradu Velike Britanije.

Britanac u bolidu Mercedesa slavio je bez ikakvih problema jer je trka startala pod vozilom bezbijednosti zbog velike količine kiše na stazi.

Hamilton je tokom čitave trke držao prvu poziciju, a na vrijeme je uspio da promjeni prvo gume za promjenjive uslove, pa potom i za suho vrijeme.

Velika borba vodila se za drugo mjesto i to između Verstappena i Rosberga, a Nijemac je 15-ak krugova prije kraja uspio obići Holanđanina koji je bio ispred većim dijelom trke.

Četvrti je na kraju završio Ricciardo u Red Bullu, a iza njega Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen. Hamilton je ovim trijumfom, koji je inače za njega bio treći vezani u Silverstoneu, uspio da smanji zaostatak za Rosbergom na samo četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi