Hamilton sve bliže Schumacheru

VN Azerbejdžana

Hamilton sve bliže Schumacheru

E. Škorić

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton jučer je stigao do 66. pol pozicije u karijeri.

Hamilton je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana slavio ispred timskog kolege Valtterija Bottasa,pa će s prvog mjesta krenuti u današnju trku Velike nagrade Azerbejdžana.

Jučerašnjom pobjedom Hamilton je stigao do 66. pol pozicije u karijeri i sada je iza sebe ostavio legendarnog Ayrtona Sennu na listi vozača s najviše pol-pozicija na vječnoj listi.

Rekorder je i dalje Michael Schumacher. Nijemac je u karijeri ostvario 68. pol pozicija, ali Hamilton ima vremena da postane uskoro rekorder.

Zanimljivo, na jučerašnjoj trci on je Bottasa pobijedio u jednom krugu i kasnije je kazao da mu je to jedan od najuzbudljivijih krugova u sezoni.  Inače, početkom godine je izjednačio rekord Senne u Kanadi, pa je nakon te utrke dobio na poklon kacigu legendarnog i preminulog vozača od njegove porodice.

Hamilton je danas prvi favorit u Bakuu, ali čeka ga težak posao, no u svakom slučaju ima startnu poziciju i samim tim prednost na početku, pa je sve na njemu sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi