Hamilton: Timske naredbe neophodne u borbi za titulu

Vozač Mercedesa

Hamilton: Timske naredbe neophodne u borbi za titulu

Vozač Mercedesa i trostruki šampion F1 Lewis Hamilton je svjestan da bi timske naredbe ove sezone mogle biti neophodne u borbi za titulu.

"U opisu našeg posla stoji da moramo da pobijedimo za tim, ne za nas same. Ako ne možete da pobijedite, tu nije slučaj da ne želite da drugi vozač pobijedi. Želite da tim pobijedi i uspije. Kao Mercedes, mi želimo da budemo ispred Ferrarija ove godine i da uradimo šta treba kao tim više nego ikada ranije", rekao je Hamilton, koji je na VN Bahreina propušten od strane timskog kolege Valtterija Bottasa.

"Naš pristup je takav da tim mora da pobijedi. Zato moramo da pokušamo da radimo kao tim, pa to treba činiti samo u posebnim okolnostima", dodao je Britanac.

Naredna trka na programu je 30. aprila, kada se vozi VN Rusije. Hamilton je trenutno drugi u generalnom poretku sa 61 osvojenim bodom, sedam manje od vodećeg Sebastiana Vettela iz Ferrarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi