Hamilton upozorava: Ferrari ozbiljno prijeti
Foto: EPA

U nedjelju počinje nova sezona

Hamilton upozorava: Ferrari ozbiljno prijeti

A. Beganović

Do početka nove sezone u Formuli 1 ostalo je još nekoliko dana, a ljubitelji najbržeg cirkusa na svijetu s velikim nestrpljenjem očekuju Veliku nagradu Australija.

U Australiji će početi nova sezona u kojoj bi ako je suditi po testiranjima, moglo biti više neizvjesnosti nego u protekloj.

Svjetski prvak i vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, smatra da je Ferrari napredovao u odnosu na prošlu sezonu, te očekuje mnogo uzbuđenja već u Australiji.

"Mislim da ćemo već u Australiji gledati neizvjesnu bitku. Imamo dobar bolid, ali i Ferrari je krajem prošle sezone bio jak, a mislim da su iz ovog tima uradili dobar posao uoči nove sezone. Na testiranjima su imali nevjerovatna vremena, a siguran sam da su radili na poboljšanju bolida i nakon testiranja. Mislim da nam prestoji prava borba, a zbog toga sam sretan i uzbuđen", istakao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi