Hamilton: Vettel i ja kao u finalima Đoković i Federer

Vozač Mercedesa

Hamilton: Vettel i ja kao u finalima Đoković i Federer

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton rekao je da ga je borba njega i Sebastiana Vettela u nedjelju podsjetila na finala Đokovića i Federera.

"Ono što volim u u trkama sa Sebastianom je ono što volim u tenisu i finalima između Đokovića i Federera. Divim se njihovoj konzistentnosti, njihovoj koncentraciji i kako održavaju najviši nivo igre. To sam osjetio tokom trke u nedjelju. Bilo je intenzivno. Bio sam na ivici. Forsirao sam do kraja, nisam mogao više od toga", rekao je Hamilton. 

Vozač Mercedesa startovao je sa prve pozicije, ali ga je Vettel uspio prestići na samom startu i zadržati lidersku poziciju sve do 44. kruga, kada je Britanac zahvaljujući dobroj timskoj taktici zaobilazi Nijemca. 

"Sve je stvar konzistentnoosti. Možeš pobijediti u jednoj utrci, a da već u slijedećoj budeš iza. Pokušaću da do kraja sezone imam trke kao što je bila ova u Španiji. Nije bitno da li vodim u generalnom plasmanu, važna je samo naredna trka i da li ću voditi poslije posljednje", rekao je Hamilton.

Hamilton je u nedjelju ostvario 55. pobjedu u karijeri, drugu ove sezone. 

U generalnom poretku trenutno je vodeći Sebastian Vettel sa 104 boda, dok je Hamilton na drugoj poziciji sa 98.

Naredna trka vozi se 28. maja, kada je na programu VN Monte Carla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi