Hamilton: Vettel ne želi biti moj timski kolega

Vozač Mercedesa

Hamilton: Vettel ne želi biti moj timski kolega

D. Rakanović

Britanski vozač Lewis Hamilton smatra da je malo vjerovatan prelazak Vettela u Mercedes. 

Ferrari je ranije ove sedmice potvrdio da će Raikkonen voziti za Scuderiu i slijedeće sezone, dok je s druge strane Vettel je nekoliko puta ponavljao kako nema potrebe za žurbom.

Nakon što se Rosberg povukao iz Formule 1, Vettel je povezivan sa Mercedesom, ali nije došlo dogovora. 

"Mislim da je malo vjerovatno da će Vettel biti ovdje. Uvijek sam spreman da se utrkujem, ko god da je u pitanju. Utrkivanje protiv najboljih vozača je uvijek sjajna stvar", rekao je Hamilton i dodao: 

“Znam da Sebastian ne želi biti moj timski kolega jer ne bi bio u poziciji u kojoj je sada, u svom timu, u smislu kako tim djeluje da dođe ovdje.“

Britanac smatra da je Mercedes trenutno u veoma dobroj poziciji, s obzirom da su i on i Bottas u borbi za titulu u generalnom poretku. 

"Smatram da je tim trenutno u jako dobroj poziciji. Posljednja utrka je zapravo jedan od najboljih primjera koliko je ekipa trenutno izvrsna. Ulazeći u ovu sezonu, nisam promijenio niti jednu stvar koju radim, ali tu je novi element u timu i to funkcionira. Ne vjerujem da je bilo ko od šefova ili članova tima nesretan i teško mi je povjerovati da bi se to moglo promijeniti", rekao je Hamilton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti