Hamilton: Vettel se danas osramotio

Vozač Mercedesa bijesan nakon trke za VN Azerbejdžana

Hamilton: Vettel se danas osramotio

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton javno je prozvao Sebastiana Vettela nakon utrke za VN Azerbejdžana. 

Britanac je rekao da je potez Vettela loš primjer za slijedeće generacije u Formuli 1. 

Podsjetimo, Hamilton je nakon povlačenja "safety cara" sa staze u 21. krugu zakočio, nakon čega se u njega zakucao Ferarrijev vozač Sebastian Vettel.  

Nijemac je zbog toga poludio, odmah se poravnao sa Hamiltonovim bolidom i namjerno ga udario sa bočne strane dok je ljutito mahao rukama. Vettel je zbog ovog postupka dobio kaznu od 10 sekundi u boksu.

Hamilton je nakon utrke bio poprilično bijesan. 

“To definitivno predstavlja presedan, mislim, unutar F1 i za svu djecu koja nas prate. Danas su vidjeli kako se ponaša četverostruki svjetski prvak", rekao je Hamilton. 

Britanac tvrdi da nije namjerno zakočio. 

“Ne, nisam. Kontrolirao sam tempo. Kao i kod svih ostalih restarta, usporio sam na istom mjestu. On je očito spavao i udario me u stražnji kraj. To za mene nije bio problem", rekao je Hamilton i dodao:

"Ako želi da dokaže da je muškarac onda smo trebali sve riješiti van bolida, lice u lice. Vožnja pored drugog vozača i udaranje drugog vozača, prošao je prilično bezbolno, jer je završio na 4. mjestu. To je sramota, mislim da se on danas osramotio".

Hamilton je današnju utrku završio na petoj poziciji, odmah iza Vettela. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi