Hamilton vjeruje u odbranu titule

Šest trka do kraja šampionata

Hamilton vjeruje u odbranu titule

Ove sezone vodi se prava bitka za prvo mjesto u šampionatu Formule 1. Glavni akteri su vozači Mercedesa, Nico Rosberg i Lewis Hamilton.

Rosberg je trenutno prvoplasirani sa 273 boda, dok Hamilton ima osam bodova manje.

Britanac je zabilježio šest pobjeda u ovoj sezoni, ali je u posljednje tri slavio njegov timski kolega. Ipak, Hamilton vjeruje u dobru završnicu i odbranu titule.

"Biće mi potrebni dobri rezultati da se vratim na prvo mjesto i ostanem tamo. Ali, takvih rezultata sam imao mnogo i nema razloga da ih ne ponovim. Ostalo nam je još šest trka u šampionatu, i moram da pružim sve od sebe i da se nadam najboljem. To je sve što možete da uradite", izjavio je Hamilton.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest utrka, a naredna je na programu ove sedmice na stazi Sepang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi