Hamilton zadao novi udarac Vettelu

Britanac osvojio pol poziciju

Hamilton zadao novi udarac Vettelu

D. Rakanović

Vozač Mercedesa i lider u generalnom poretku Lewis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Malezije. 

Britanac je jubilarni 70-ti pol osvojio u vremenu 1:30,076, svega 45 hiljaditih dijelova sekunda brži od Finca u Ferrariju Kimija Raikkonena. 

Veliki peh u kvalifikacijama imao je jedini konkurent Hamiltonu za titulu, Sebastian Vettel koji zbog problema sa motorom u svom Ferrariju uopšte nije postavio vrijeme, tako da će na sutrašnjoj trci krenuti sa posljednjeg mjesta. 

Treće mjesto postavio je vozač Red Bulla Max Verstappen ispred klupskog kolege Daniela Ricciarda. U  prvih deset našli su se Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne, Nico Hulkenberg, Sergio Perez i Fernando Alonso.

Podsjetimo, Hamilton je vodeći u generalnom poretku sa  263 bodova, a drugoplasirani Vettel zaostaje 28 bodova. Na trećoj poziciji je Hamiltonov klupski kolega Valtteri Bottas, dok je četvrti vozač Red Bulla Daniel Ricciardo. 

Sutrašnja trka počinje u 9 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi