Hamilton zahvalio Rosbergu na pomoći
Foto: EPA

Nakon pobjede u Monte Carlu

Hamilton zahvalio Rosbergu na pomoći

M. Šljivak

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton zahvalio je klupskom kolegi Nicu Rosbergu na pomoći pri pobjedi na Velikoj nagradi Monaca.

Rosberg je imao problema na početku trčke, pa mu je iz boksa naređeno da propusti u tim trenucima bržeg Hamiltona, kako bi eventualno ugrozio Daniela Riccairda.

Takva taktika se isplatila i Hamilton je u Monte Carlu stigao do prve pobjede u sezoni.

Nakon utrke Britanac se zahvalio Rosbergu što je ispao džentlmen.

"Došao sam ovdje s namjerom da pobjedom. Niko mi nije poklonio pobjedu, iskoristio sam kišu i kada sam došao na prvo mjesto bilo je gotovo. Hvala Rosbergu što je ispao džentlmen", rekao je Hamilton.

S druge strane njemački vozač ističe kako je bilo jako teško propustiti Hamiltona, ali da je to učinio jer se nije mogao boriti za pobjedu.

"Jednostavno, nisam bio u mogućnosti da se borim za pobjedu. Logično je i razumljivo da sam ovako postupio. Naravno, teško mi je što sam morao propustiti Lewisa, ali odluka da to učinim je bila lagana", ističe Rosberg.

Rosberg je i dalje prvi u generalnom poretku sa 24 boda više od Hamiltona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi