Hamilton zaključio dan na prvom mjestu

Britanac ostvario najbolje vrijeme

Hamilton zaključio dan na prvom mjestu

Prvi dan u Singapuru zaključen je drugim slobodnim treningom, na kojem je najbolje vrijeme imao Lewis Hamilton. Britanac je iskoristio period  između pauze zbog crvene zastave koja je nastala zbog udesa Pastora Maldonada.

Hamilton je tada postavio vrijeme 1:47.490, dok su Feranando Alonso i Daniel Ricciardo bili na 0.3 sekunde zaostatka. Četvrti je bio Kimi Raikkonen sa četiri desetinke zaostatka za Alonsom. Vettel je bio peti, na stazi se pojavio sedam minuta prije kraja. Na prvom slobodnom treningu Vettela je mučio motor koji su u boksu Red Bulla uspjeli pripremiti za vožnju na supermekanim gumama.

Nico Rosberg je završio drugi slobodni trening na za njega neuobičajnom 13.mjestu. Vozač Mercedesa nije na vrijeme izašao iz boksa, na kraju je bio primoran da odustane od svoje vožnje sa malom količinom goriva i supermekanim gumama kada je Maldonado izazvao prekid. Vozač Lotusa izgubio je kontrolu nad svojim bolidom u 10. krivini, pa je završio u betonskom zidu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.