Hamiltonu drugi dan, Alonso završio nakon 12. krugova

Završena testiranja u Sakhiru

Hamiltonu drugi dan, Alonso završio nakon 12. krugova

Lewis Hamilton je bio najbrži drugog, posljednjeg dana testiranja na stazi Sakhir. Vozač Mercedes je odvozio 118 krugova, najbolje vrijeme postavio je još prije podne 1:34.136.

Najbliži Hamilton je bio Jean - Eric Vergne u Toro Rossu sa 1.4 sekunde zaostatka. Treće vrijeme postavio je Kevin Magnussen u McLarenu.

Danac je u jednom trenutku izletio s staze, u krivini broj 13 ali se kasnije vratio te je ostvario vrijeme sa zaostatkom većim od dvije sekunde u poređenju sa onim Hamiltona (1:36.203).

Iza Magnussena u prvih pet našli su se i Sergio Perez odnosno Daniel Ricciardo.

Velikih problema je imao Ferrari, tačnije Fernando Alonso. Španac je koristio šasiju Raikkonena, ali je nakon svega 12 krugova pozvan u boks.

Tada je testiranja za Ferrari završeno, jer je šasija bila oštećena od ranije, tačnije od slobodnog treninga u petak, kada je Raikkonen u krivini broj 4 zakačio
ivicu staze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.