Hamiltonu pole position, Raikkonen u prvom redu
FOTO: EPA

Velika nagrada Italije

Hamiltonu pole position, Raikkonen u prvom redu

A. Beganović

Britanski vozač Formule 1, Lewis Hamilton, osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije.

Sjajni Britanac će sutra u Monzi startati sa prve pozicije, a društvo u prvom redu pravit će mu vozač Ferrarija Kimi Raikkonen, koji je u kvalifikacijama za Hamiltonom zaostao 23 stotinke.

U drugom redu biće vozač Ferrarija Sebastian Vettel, te njegov sunarodnjak iz Mercedesa Nico Rosberg, koji se inače u generalnom poretku vozača nalazi na 2. mjestu sa 28 bodova manje od vodećeg Hamiltona.

Felipe Massa je kvalifikacije okončao na 5., a Valtteri Bottas na 6. mjestu. Među prvih 10 plasirali su se još Sergio Perez, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg i Marcus Ericsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.