Hamiltonu pole pozicija za Veliku nagradu Brazila

Održane kvalifikacije za VN Brazila

Hamiltonu pole pozicija za Veliku nagradu Brazila

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, danas je osvojio pole poziciju u kvalifikacijama pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Brazila.

Aktuelni prvak Formule 1 sutra će startati s prve pozicije za VN Brazila, dok će mu društvo u prvom redu praviti timski kolega Nico Rosberg koji je trenutno vodeći u ukupnom poretku. Na trećem mjestu završio je vozač Ferrarija Kimi Raikkonen.

U drugom redu zajedno s Raikkonenom startat će vozač Red Bulla, Max Verstappen, dok su iza njih Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo.

Iznenađenje današnjih kvalifikacije pripredio je Haasov vozač Romain Grosjean koji je zauzeo sedmo mjesto. U TOP 10 u današnjim kvalifikacijama plasirali su se još Nico Hulkenberg, Sergio Perez i Fernando Alonso.

Utrka za Veliku nagradu Brazila vozi se sutra od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi