Hamiltonu prvi slobodni trening u Mađarskoj

Očekivano, Mercedesi najbrži

Hamiltonu prvi slobodni trening u Mađarskoj

Prvi slobodni trening na VN Mađrske pripao je vozaču Mercedesa Lewisu Hamiltonu. Hamilton je odradio 27 krugova, četiri manje od drugog Rosberga i dva manje od trećeg Kimija Raikkonena.

U ranoj fazi prvog slobodnog treninga upravo su se Hamilton i Rosberg smjenjivali na vrhu poretka. Krenuli su sa 1:33, pa su se spuštali sve do 1:27. Raikkonen je pratio dva Mercedesa, dok je Fernando Alonso uglavnom držao četvrto mjesto. Max Chilton je nakon svega pet- šest minuta ušao u probleme jer je imao manji požar na zadnjem dijelu bolida. Bolidi Red Bulla su imali zaostatak od preko jedne sekunde za Mercedesima, dok su u Williamsu bili okrenuti drugačijem programu, pa su tako bili daleko po rezultatu iza. Dobar dio vozača se mučio sa balansom bolida.

Uskoro Rosberg prvi spušta krug ispod 1:27, ali već u sljedećem može i brže 1:26.114, odnosno 1:25.997.
Ipak, vrlo brzo je uzvratio Lewis Hamilton koji sa 1:25.814, postavlja najbolje vrijeme prvog slobodnog treninga.

U posljednjih desetak minuta stvorila se gužva na stazi, ali velikih promjena u plasmanu nije bilo. Kimi Raikkonen je bio jedini vozač sa zaostatak unutar jedne sekunde za vozačima Mercedesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.