Hayden i dalje veoma kritično, ima teška oštećenja mozga

Američkom motociklisti se bore za život

Hayden i dalje veoma kritično, ima teška oštećenja mozga

D. Rakanović

Nekadašnji MOTO GP šampion Nicky Hayden i dalje je u teškom stanju nakon saobraćajne nesreće koju je doživio u Italiji, saopštio je njegov Superbike tim Red Bull Honda. 

Američkog motociklistu udario je automobil dok se vozio na biciklu, a u bolnici u Ceseni su mu se pridružili brat Tommy i majka Rose te zaručnica Jackie koji su u Italiju doputovali iz Sjedinjenih Američkih Država.

Hayden je zadobio teške povrede grudi i glave i poslije operacije odlučeno je da ostane u stanju indukovane kome.

"Kliničko stanje Nickyja Haydena je i dalje veoma kritično. On je i dalje na intenzivnoj njezi. Pretrpio je ozbiljne višestruke povrede sa teškim oštećenjem mozga. Rezervisani smo oko daljih prognoza", navodi se u saopštenju.

Hayden je 2006. bio MotoGP šampion,  a trenutno se takmiči u Superbike šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi