Hirvonen u vodstvu nakon prvog dana
Dobar početak Hirvonena

Rally Švedska

Hirvonen u vodstvu nakon prvog dana

M. Maksimović

Finac Mikko Hirvonen, vozač Forda vodeći je nakon prvog dana relija Švedska. Prvog dana na rasporedu je bilo osam specijalnih ispita, Sébastien Loeb i Mikko Hirvonene su po tri puta bili najbrži, po jednom Dani Sordo i Jari - Matti Latvala.

Loeb je dugo držao vodstvo, ali je na kraju prvog dana Hirvonen imao 6.2 sekunde prednosti, iako je Loeb bio najbrži ispred Sorda i Marcusa Grönholma. Posljednji brzinski ispit, Hirvonen je zaključio na petom mjestu.Svoj prvi nastup u WRC prvenstvu, Kimi Raikkonen neće pamtiti po dobrom. Finac je imao velikih problema, na jednom od brzinaca je izletio, završio je u snijegu, pa je izgubio čak pola sata. Povratnik Marcus Grönholm također nije imao previše sreće prvog dana. Peterostruki pobjednik je imao problema sa elektronikom pa je izgubio 13 minuta.


Rezultati 1.dana:
1.Mikko Hirvonen (Fin,Ford) 1:08:04.8
2.Sebastien Loeb (Fra,Citroen) + + 06.2
3.Dani Sordo (Špa,Citroen)  +10.6
4.Jari-Matti Latvala (Fin,Ford) + 31.7
5.Sebastien Ogier (Špa,Citroen) + 1:10

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.