Hirvonen uživa sa Citroenom

Sezona u društvu prvaka

Hirvonen uživa sa Citroenom

Finac je rekao da je njegova prva sezona u društvu osmorostrukog prvaka bila jedno uzbudljivo iskustvo i da mu je to pomoglo da se dokaže kao vozač.

Uoči današnje utrke Hirvonen je izjavio da u potpunosti uživa sa Citroenom otkako je prošle godine došao iz suparničkog Forda.


"Veoma je lijepo", rekao je vozač Citroena, koji je dva puta izgubio odlučujuću utrku za WRC titulu, konkurencija je bio prejaki Francuz.

"Bio sam raspoložen za prelazak u Citroen, samim tim što sam znao da ću imati priliku shvatiti Loebov način vožnje i uvidjeti razlike koje postoje između nas".

Finčev doprinos timu je pozitivno okarakterisan. Govoreći o prošlomjesečnom ADAC Rallyu u Njemačkoj, Citroenov tehnički vođa Xavier Mestelan-Pinon je kazao: "Naš dvojac je vozački kompletan i često to dokazuju na utrkama, svojim iskustvom isto tako pomažu da se automobil tehnički usavrši. Imati takva dva vozača koji pomažu timu je velika radost za nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.