Hirvonenu oduzeta pobjeda iz Portugala

Hirvonenu oduzeta pobjeda iz Portugala

O. Lekić

Finac Mikko Hirvonen bio je tek nekoliko sati pobjednik Portugalskog relija, a onda su ga poslije ponoći obavijestili da je diskvalificiran zbog nedopuštenog dijela u automobilu, pa je do prve pobjede u karijeri došao Madsu Ostberg u Ford Focusu.

Svjetski doprvak Hirvonen okončao je reli sa skoro dvije minute prednosti ispred Ostberga, no to se pokazalo uzaludnim.

Iz momčadi Citroena su priopćili da su i sami primijetili nedopuštenu sklopku, ali su se nadali tek penalizaciji vremena, a ne oduzimanju pobjede i diskvalifikaciji, te su najavili žalbu.

Hirvonenovo izbacivanje usrećilo je puno ljudi, Ostberg slavi premijernu pobjedu, Rus Jevgenij Novikov je prvi puta u karijeri drugi, a nije nezadovoljan niti višestruki svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb koji je ostao vodeći u ukupnom poretku.

Loeb je svojom pogreškom izletio već prvoga dana relija, a u ukupnom poretku vodi sa 66 bodova, četiri više od Norvežanima Pettera Solberga (Ford), dok je Ostberg treći s 53 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.