Honda sa McLarenom želi povratak na vrh

Japanci su odlučni u svojoj namjeri

Honda sa McLarenom želi povratak na vrh

Teme:

Honda se kao dobavljač motora vraća u Formulu 1 naredne godine. Kako kaže šef Honde za Forumulu 1 Yasuhisa Arai, ovaj put će situacija biti potpuno drugačija nego što je to bio slučaj 2008. godine.

Utrkom u Brazilu je zaključena priča, za Hondu su vozili Button i Barrichello, ekipa je završila na devetom mjesto sa svega 14 osvojenih bodova.

" To vrijeme i ovo danas se ne može porediti. Mi sada potpuno drugačije prilazimo novom projektu, ponajviše zbog činjenice da više ne pravimo taj bolid sami. Sada se vraćamo jer želimo sa McLarenom zajedno doći na vrh. Očekujemo pobjede, poene u svakoj utrci " poručio je Arai.

Ostaje pitanje kakva će vozačka postava McLarena biti u narednoj godini. Za sada su tu Jenson Button i mladi Kevin Magnussen koji vozi svoju debitantsku sezonu. U McLarenu razmišljaju i u Fernandu Alonsu.

" Mi ćemo pričekati, vidjet ćemo kakva je situacija na tržištu, koji su vozači dostupni. Ne samo za sljedeću godinu. Jer planiramo McLaren vratiti u vrh i svakako moramo znati koje ćemo poteze povući za dvije, tri ili pet godina " naglasio je Eric Boulier

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.