Horner i Newey oduševljeni Ricciardom

Australac oduševio

Horner i Newey oduševljeni Ricciardom

Najsvjetlija tačka definitivno u Red Bullu ove sezone je Australac Daniel Ricciardo. U sedam odvoženih utrka, Australac je uzeo 79 bodova, odustao je samo u Maleziji, u Australiji je diskvalifikovan, u Montrealu je slavio.

U poređenju sa Vettelom, Ricciardo je osvojio barem za sada 19 bodova više. Adrian Newey je mišljenja kako je smirenost Australca njegov važan adut.

" Daniel je impresivan ove godine, premašio je sva naša očekivanja. Prosto je nevjerovatno koliko je smiren. Kada komuniciramo putem radija stekne se dojam da čovjek odmara uz šoljicu čaja i da onako usput vozi jednom rukom. Vrlo je miran i uživa u poslu koji obavlja " tvrdi Newey.

Sličnog mišljenja je i šef Christian Horner

" Daniel je imao svoju priliku i iskoristio ju je. Presretan sam zbog njegove prve pobjede. On ove sezone vozi besprijekorno. Bilo je određenih sumnji kada smo se odlučili za njega, međutim on je na najbolji način pokazao da je ovu priliku zaslužio " dodaje Horner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.