Horner: Max je ove godine mogao imati veliki broj postolja

Nakon pobjede Verstappena u Maleziji

Horner: Max je ove godine mogao imati veliki broj postolja

E. Ganibegović

Nakon Velike nagrade u Maleziji, šef Red Bulla Christian Horner je u razgovoru za medije uporedio Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena. 

Naime, Horner je istakao kako se radi o dva različita tipa, međutim da su obojica veoma jaki kada je to potrebno.

"Max je drukčiji tip od Sebastiana. U iznimnim vozačima možete prepoznati paralele. Obojica imaju tu sposobnost da su jaki pod velikim pritiskom. Iskreno, Max je najcool tip uopšte", tvrdi šef Red Bulla.

Horner je sretan što je njegovog vozača krenulo nakon teškog perioda.

"U velikom broju utrka je bio dobar, međutim stvari koje su bile izvan njegove kontrole su zakazivale. Mogao je imati veliki broj postolja ove sezone."

"On je mlad i ova godina je bila godina izgradnje karaktera za njega. Na kraju sezone će biti iskusniji vozač", zaključio je šef Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi