Hrvatska dobija utrku WRC-a?

Prema pisanju portala Motorsport

Hrvatska dobija utrku WRC-a?

D. Rakanović
Teme:

Hrvatska bi slijedeće godina mogla biti uvrštena u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC), piše portal Motorsport. 

Kako navodi ovaj specijalizovani sajt, Hrvatska bi zamijenila Poljsku ukoliko ona ispadne iz kalendara što je gotovo sigurna stvar. 

Domaćinstvo WRC utrka bi uz Hrvatsku trebala dobiti i Turska koja je posljednji put u kalendaru bila 2010. godine. Jedan od kandidata bio je i Novi Zeland, ali je otpao. 

“Ako Poljska ode i WRC promotor i dalje bude htio 14 utrka u sezoni, tada bi Hrvatska trebala ući u kalendar. U slučaju odlaska Poljske, a sve indikacije govore da bi to trebao biti slučaj, onda ovisi može li promotor uvjeriti FIA-u u spremnost Hrvatske za održavanje utrke i proizvođače u atraktivnost Hrvatske kao lokacije”, navodi Motorsport.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi