Hulkenberg, Hartley i Verstappen kažnjeni
EPA

VN SAD-a

Hulkenberg, Hartley i Verstappen kažnjeni

E. Ganibegović

Nico Hulkenberg, Brendon Hartley i Max Verstappen pridružuju se Stoffelu Vandoorneu u određivanju kazni ovog vikenda na VN SAD-a.

Pravila kažu, da je vozačima dozvoljeno koristiti po četiri od šest elemenata koji čine pogonsku jedinicu prije nego su kažnjeni.

Hulkenberg je donio odluku da uzme šesti MGU-H, peti motor i peti turbopunjač prije današnjeg treninga i očekuje ga kazna od 20 mjesta.

S drude strane Hartley će koristiti šesti motor, šesti MGU-H, petu bateriju i petu kontrolnu elektroniku, što ga dovodi do kazne od 25 mjesta.

Vozač Red Bulla se odlučio uezi petu bateriju i četvrtu kontrolnu elektroniku, dok će dodatne elemente navodno sutra promijeniti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi