I druga pobjeda Toyote

Toyota i Audi ispred Porschea

I druga pobjeda Toyote

Ekipa Toyote je upisala i drugu pobjedu u ovosezonskom izdanju World Endurance Championshipa. Druga utrka sezone je vožena na stazi Spa a pobjedu je ostvarila ista posada kao u Silverstoneu.

Drugi trijumf Toyoti su osigurali Sébastien Buemi, Anthony Davidson i Nicolas Lapierre. Drugo mjesto sa minutom i 14 sekundi zaostatka pripalo je posadi Audi Sport Team Joesta u kojoj su bili Tom Kristensen, Loïc Duval i Lucas Di Grassi. Toyotin TS040 Hybrid je odlično funkcionisao tokom šest sati utrke pa je uz prvo, ova ekipa uzela i treće mjesto (Wurz/Sarrazin/Nakajima). Najbolji Porsche završio je sa krugom zakašnjenja na četvrtom mjestu. Radilo se postavi Dumas/Jani/Lieb. Druga posada Bernhard/Webber/Hartley je imala velikih problema i nije se proslavila u Belgiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.