I Špancima je za nesreću Alonsa kriv McLaren

Je li nešto kriju u McLarenu?

I Špancima je za nesreću Alonsa kriv McLaren

Teme:

Nakon njemačkih medija javili su se i španski. Pogotov nakon izjave Rona Dennisa kako je sa bolidom bilo sve u redu prije samog izlijetanja Fernanda Alonsa. Španski mediji su uvjereni kako je problem bio i ostao u McLarenovom bolidu.

I da taj problem Dennisa i vodstvo McLarena uspješno kriju. Da stvar bude gora Fernando Alonso se ne može sjetiti šta se dogodilo. El Mundo tvrdi da snimke nesreće s kamera pored staze otkrivaju čudnu putanju bolida. U prvi mah se pričalo o tome kako je vjetar bio najveći krivac, međutim kako vrijeme prolazi spominje se i brzina, pa mediji tvrde kako je Alonso izgubio kontrolu nad bolidom pri 135 km/h.
Na stranu McLarena je stao i Carlos Sainz Junior koji će debitovati na VN Australije.

"Moj otac je razgovarao sa Fernandovim menadžerom, svi vjerujemo da će on biti spreman za prvu utrku. Lično, meni bi puno značilo kada bi se on pojavio na startu. Ja sam imao jednu sličnu nesreću. Dogodio se taj incident, Fernando se povrijedio, ali mislim da je sve to bio slučaj nesretnih okolnosti. Sa špekulacijama trebamo prestati" mišljenja je mladi Španac.

Za sada je Fernando kući u Oviedu, odmara se i čeka zeleno svjetlo za odlazak u Australiju. Tamo bi morao proći dodatne pretrage nakon kojih bi stigla dozvola za nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.