I Wehrlein najbrži u Mercedesu

Mladi DTM vozač pokazao koliko može

I Wehrlein najbrži u Mercedesu

Drugog ujedno i posljednjeg dana postsezonskih testiranja, najbolje vrijeme na stazi u Abu Dhabiju je imao rezervni vozač Mercedesa Pascal Wehrlein.

18-godišnji Wehrlein je " odrastao " kroz ADAC-ovu Formulu Masters, Formuli 3 Euro Serije, dok je posljednje dvije godine vozač DTM serije. Mladi Nijemac je tokom prvog dijela dana imao najbolje vrijeme 1:44.557, što je kasnio popravio na još boljih 1:42.624 uz ukupno odveđenih 96 krugova.

Najbliži Wehrleinu bio je također još jedan mladi vozač, Raffaele Maricello koji je po prvi put dobio priliku da vozi F1 bolid. Vozač GP2 serije je debitovao u bolidu Ferrarija, odradio 91 krug i na kraju je bio sporiji od Wehrleina šest desetinki. Treće vrijeme uz nešto manje krugova (78) imao je daleko više spominjani Max Verstappen. Unutar najboljih pet našli su se Marcus Ericcson i Will Stevens.

U ostatku poretku završili su Richard Goddard (Force Indija), Daniel Ricciardo (Red Bull), Luiz Felipe Nasr (Williams), Alex Lynn  i Esteban Ocon (Lotus). Problema je imao Australac u Red Bullu, ranije je završio testiranje jer se bolid zapalio.

McLaren u dva dana nije uspio povezati pet krugova. Drugog dana nakon samo dva Stoffel Vandoorne se morao vratiti u boks. Probleme je opet stvarala elektronika. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.