Iannone: Ne idem do krajnjih granica, jer me strah pada

Italijanski vozač

Iannone: Ne idem do krajnjih granica, jer me strah pada

Italijanski vozač na motoru Suzukija Andrea Iannone ima veoma loš početak sezone.

Iako je riječ o sjajnom vozaču, Iannone ne uspjeva da se izbori sa Suzukijem, koji je, prema njegovom mišljenju, lošiji nego prošle sezone. On je na posljednjoj trci u Le Mansu završio tek na 10. mjestu.

"Ne guram motor do krajnjih granica, jer bih onda rizikovao pad. To nisam smio uraditi jer nisam završio već dvije trke ove sezone. Dobro je što sam uzeo barem jedan poen, ali nije dobro što imam ozbiljan problem sa obrtajima i pri kočenju u krivinama", rekao je Iannone. 

Podsjetimo, Italijan se trenutno nalazi tek na 15. mjestu u ukupnom poretku vozača sa samo 15 osvojenih bodova. Lider je Maverick Vinales sa 85 bodova, a iza njega su Pedrosa i Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi