"Imali smo dobar petak, ali sam sretan što je posljednji"

Lewis Hamilton zadovoljan treninzima

"Imali smo dobar petak, ali sam sretan što je posljednji"

E. Ganibegović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton je poslije treninga iskazao zadovoljstvo onime što je njegova momčad napravila u Abu Dhabiju.

Britanac je na prvom treningu završio drugi, ali na noćnom treningu bio je brži od Ferrarijevog rivala i postavio je rekord staze.

"Imali smo dobar petak, ali sam sretan što je posljednji ove sezone. Odradili smo puno krugova i napravili dobar napredak s balansom bolida. Još uvijek imamo nešto posla, ali osjećam da smo konkurentni. Sviđa mi se što su razlike male", izjavio je Hamilton.

Drugi vozač Mercedesa Valtteri Bottas je rekao kako je njegova ekipa imala poprilično dobar dan. 

"Na prvom treningu odlučili smo testirati neke dijelove za sljedeću godinu. Odradili smo neke mehaničke i pogotvo aero testove pa na prvom treningu nismo naučili puno toga za vikend, ali definitvno jesmo puno za sljedeću sezonu", rekao je Finac pa zatim dodao:

"Drugi trening je bio jednostavniji, ali sam gubio nešto vremena u posljednjem sektoru pa kao momčad moramo poraditi na tome. Sve u svemu, ovo je bio poprilično dobar dan, ali sutra moramo biti još brži."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi