"Imao sam dosta problema s prijanjanjem bolida"

Lewis Hamilton sasvim jasan

"Imao sam dosta problema s prijanjanjem bolida"

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton startovao je sa čelne pozicije u prvoj ovosezonskoj trci Formule 1, ali je zbog taktičke greške njegovog tima ostao bez trijumfa na VN Australije.

Britanac je trku završio na drugom mjestu, iza velikog rivala Sebastiana Vettela, koji je zabilježio prvu pobjedu još od 2015. godine.

"Svaka čast Ferrariju i Vettelu. Mi smo se mučili s gumama, morali smo to promijeniti, ali super je vidjeti sve ove ljude na stazi. Idemo dalje", rekao je Hamilton. 

"Imali smo problem sa pneumaticima. Morao sam da odem u boks ranije, pošto sam ostao bez osjećaja u njima. Zamijenio sam pneumatike i zaglavio sam se iza jednog od vozača Red Bulla. Od starta smo imali problem sa prijanjanjem, Seb mi je sve vrijeme 'odgovarao' dobrim vremenima, tokom većeg dijela vremena, imao je brže krugove. Potom sam ušao u gužvu, pneumatici su mi se pregrijavali, bio sam sve sporiji. Šteta, ali to je trkanje", dodao je trostruki svjetski šampion Formule 1.

Naredna trka na programu je 9. aprila, kada se vozi VN Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi