"Iskreno, samo sam mogao sanjati o ovakvoj prednosti"
EPA

Lewis Hamilton nakon utrke

"Iskreno, samo sam mogao sanjati o ovakvoj prednosti"

E. Ganibegović

Nakon utrke za Veliku nagradu Japana, Lewis Hamilton, koji je stigao do nove pobjede, izjavio je kako je mogao samo sanjati o ovakvoj prednosti od 59 bodova u odnosu na drugoplasiranog Sebastiana Vettelea.

Hamilton je stigao do zaslužene pobjede i do novih 25 bodova. Već na sljedećoj utrci u SAD, Britanac će imati priliku osigurati naslov F1.

Naime, ako Britanac dođe do pobjede, a Vettel ne bude bolje plasiran od petog mjesta ili ako bude drugi, a vozač Ferrarija ne završi bolje od devetog mjesta. Uglavnom Hamilton je veoma blizu novog naslova. 

"Iskreno, samo sam mogao sanjati o ovakvoj prednosti. Ferrari je veliki izazov kroz cijelu godinu", rekao je Hamilton, nakon čega je dodao:

"Za ovakvu prednost je zaslužna cijela ekipa, odradili su fenomenalan posao. Pouzdanost je na razini i zato imamo takve rezultate."

Hamilton je također pohvalio Verstappena i Red Bull, koji u posljendnje vrijeme voze fantastično.

"Max je odradio nevjerovatnu utrku. Utrka je bila zahtjevna za sve nas. Red Bull se danas činio brz u utrci, a mismo brzi na kvalifikacija."

"Uspio sam ga zadržati iza sebe, ali je došao blizu nekoliko puta, pogotovo na kraju utrke", rekao je Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi