Jack Miller slavio u ludoj holandskoj trci

Trka održana u dva dijela

Jack Miller slavio u ludoj holandskoj trci

Vozač Estrella Galicia Marc VDS tima Jack Miller napravio je veliko iznenađenje pobjedom u osmoj trci MotoGP sezone koja je vožena u Assenu.

Trka u Holandiji je vožena po veoma teškim uslovima, a prekinuta je zbog velike količine kiše koja je pala do sredine trke.

Ponovljeni start donio je velike probleme za Valentina Rossija koji je izletio sa staze, iako je u prvom dijelu trke bio na 4. mjestu.

Veliki pehovi današnje trke bili su Danilo Petrucci i Dovizioso koji su držali prva dva mjesta prije prekidan trke, a u drugom dijelu trke Petrucci je imao kvar na motoru, a Dovizioso je izletio sa staze.

Na drugom mjestu na kraju je završio Marc Marquez sa 1,9 sekundi zaostka za vodećim, dok je treći bio Redding, a četvrti Paul Espargaro.

Marquez je nakon ove trke ostao vodeći u ukupnom poretku, dok su iza njega još uvijek Jorge Lorenzo i Valentino Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi