Jari-Matti Latvala u vodstvu

Reli Australije

Jari-Matti Latvala u vodstvu

Teme:

Vozač Forda Jari-Mati Latvala nalazi se u vodstvu nakon prvog dana relija Australije, destog po redu u sezoni Svjetskog reli šampionata (WRC).

Nakon 13 voženih brzinskih ispita, od planiranih 15, mladi Finac ima samo nešto više od dvije sekunde prednosti od vozača Citroenog junior tima Sebastiana Ogiera, dok treće mjesto zauzima aktuelni svjetski šampion Sebastian Loeb u Citroenu. Dva ispita  su morala da budu odložena zbog protesta pokreta za zaštitu životne sredine, čiji su članovi kamenjem gađali vozače.

Latvala je preuzeo vodstvo od Ogiera nakon  četvrtog ispita i nije ga ispuštao do kraja dana, ali nije uspio da se odvoji od mladog Francuza za više od sedam sekundi, koliko je prednost iznosila nakon 11 voženih ispita.

Reli Australije se nastavlja u subotu kada je na programu deset specijalnih ispita, dok je cilj zakazan za nedjelju.

Rezultati nakon prvog dana Relija Australije:

1. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford 53:20.4
2. Sebastijan Ogier  (Francuska) Citroen junior tim + 0:02.2
3. Sebastijan Loeb (Francuska) Citroen + 0:22.7
4. Dani Sordo (Španija) Citroen + 0:22.8
5. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:23.6
6. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 0:51.3
7. Matthew Wilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 1:42.4
8. Federico Villagra (Argentina) Ford + 2:04.6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.