Jenson Button: Nisam ovdje da se opraštam
Foto: EPA

Britanac će zamijeniti Alonsa na Velikoj nagradi Monaca

Jenson Button: Nisam ovdje da se opraštam

Fernando Alonso će zbog nastupa na utrci Indy 500 propustiti Veliku nagradu Monaca, a njegovo mjesto u ekipi McLarena će zauzeti legendarni Jenson Button.

Button je krajem prošle sezone otišao u penziju, a kako je na zadnjoj utrci sezone za Veliku nagradu Abu Dhabija odvezao samo 12 krugova, propustio se oprostiti sa svojim simpatizerima, a kako sam kaže ni na Velikoj nagradi Monaca ne želi kvariti ugođaj i priređivati emotivan rastanak sa utrkivanjem i svojim navijačima.

Nakon što su iz McLarena odlučili pozvati Buttona kao zamjenu za Alonsa, vrlo je vjerovatno da će ovo biti zadnja utrka u F1 karijeri Jensona Buttona.

"Nisam ovdje da bih se opraštao. Ovdje sam da se zabavim, i to je tačno ono što ću uraditi", izjavio je Button, te nastavio:

"Mislim da ni jedan vozač nikada nije primio poruku od inžinjera ekipe koja glasi: Samo izađi na stazu i uživaj."

"I da nisam ponovo sjeo u F1 bolid bio bih sretan, ali sutra ću se trkati i veoma sam sretan zbog toga...Da li sam nervozan? Naravno...Ali mi je stalo i želim uraditi dobar posao, ali i uživati."

"Voziti Veliku nagradu Monaca je za mene savršenstvo. Svaki vozać bi to učinio da može", dodao je iskusni Britanski vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti