Johan Zarco slavio u Moto2 klasi

Francuz do završnici do pobjede

Johan Zarco slavio u Moto2 klasi

Sjajnu utrku vidjeli smo danas u klasi Moto2. Francuz Johan Zarco je je po prvi put slavio na stazi Catalunya, ostavivši iza sebe Alexa Rinsa i Tita Rabata. zarco jeste imao najbolje vrijeme kvalifikacija, ali je već startu imao velikih problema.

Uspjeli su ga proći Rabat, Sam Lowes, Rins, ali se Francuz nije predavao. U tom dijelu utrke zanimljiv duel su vodili Lowes i Rabat u borbi za prvo mjesto, a uskoro im se pridružio i Rins. Rins je uspio proći Rabata, ali je na prvom mjestu ostao samo dva kruga. U međuvremenu se Zarco vratio u život, probio se do trećeg mjesta. Posljednjih deset krugova su obilježili Rabat, Rins i Zarco, a odluka pada u posljednja dva kruga.
Zarco je pretekao Rinsa, a zatim i Rabata. U pokušaju da prođe Zarca u poslednjim krivinama, Rabat griješi na kočenju, što naravno koristi Rinss. koji ostaje na drugom mjestu. Zarco sada ima 40 bodova prednosti ispred Rabata koji je opet sama Lowesa drži na 14 bodova odstojanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.