Jones: Ricciardo može biti svjetski prvak

Posljednji svjetski prvak iz Australije o novoj zvijezdi

Jones: Ricciardo može biti svjetski prvak

Alan Jones definitvno zna kako je biti svjetski prvak, 1980. godine je kao vozač Williamsa osvojio naslov prvaka, kao posljednji Australac. Nakon trijumfa Daniela Ricciarda u Mađarskoj, Jones je bio oduševljen.

"Daniel je pokazao da se radi o sjajnom vozaču koji je kandidat za titulu. Realno ove godine će biti teško, jer je Mercedes prejak, ali ako naredne godine bude imao pravi bolid onda možemo očekivati da krene u borbu za naslov prvaka," rekao je Jones i dodao:

"Ove godine se borio sa najboljima, nije skrivio niti jedan incident i pokazao je da stalno može biti među četiri najbolja vozača. Svoju kvalitetu je potvrdio u Mađarskoj. Za njega bi bilo idealno kada bi Red Bull preuzeo Mercedesove motore ili kada bi on sam prešao u Mercedes," tvrdi Jones.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.