Jordan: Da je Brown u Mercedesu sve bi bilo drugačije

Eddie za situaciju u Mercedesu krivi vodstvo ekipe

Jordan: Da je Brown u Mercedesu sve bi bilo drugačije

Eddie Jordan je imao priliku da prvi porazgovara sa Nicom Rosbergom po završetku utrke u Belgiji. Razlog je jednostavan, Eddie je vodio ceremoniju proglašena pobjednika. Nije mu bilo ugodno kada su se čuli zvižduci nakon pomena imena vozača Mercedesa.

Iskusni Jordan je mišljenja kako je vodstvo odnosno menadžment Mercedesa kriv za novonastalu situaciju.

" Po meni kriva je ekipa, odnosno ljudi koji vode ekipu jer nisu uspjeli iskontrolisati svoje vozače. Oni tvrde kako su pustili svoje vozače da se međusobno utrkivaju a ustvari nisu. U Mađarskoj su Rosbergu rekli da pretekne Hamiltona, Hamiltonu su rekli da propusti Nicu a ovaj to nije napravio. Mislim da to nisu ona prava timska naređenja. Da je Ross Brown u ovoj ekipi situacija bi bila puno drugačija. On je puno iskusniji od Wolffa i Lowea. Naravno niti njima nije lako jer se Lewis i Nico ponašaju kao razmažena derišta " pojasnio je Jordan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.