Jorge Lorenzo ostvario treću pobjedu u nizu

Rossi ostao na trećem iz Iannonea

Jorge Lorenzo ostvario treću pobjedu u nizu

Sjajnom vožnjom u pravoj fudbalskoj atmosferi na stazi Mugello, Jorge Lorenzo je stigao do treće uzastopne pobjede ove sezone, ukupno 35 u kraljevskoj klasi. Vozač Yamahe je iza sebe ostavio na pet i pol sekundi zaostatka Andreu Iannonea, dok je na oduševljenje domaćih navijača, Valentino Rossi bio treći.

Lorenzo je dominirao od prvog kruga na današnjoj utri. Vodstvo je imao nakon prvog kruga i više ga nije ispuštao. A ako je već borba za prvo mjesto bila lišena uzbuđenja, sve je otvoreno u ostatku poretku. Za drugo mjesto su se borili uz Iannonea i Rossia još Marc Marquez, Andra Dovizioso. Dani Pedrosa. Četvorka se izmjenjivali u borbi od drugog do petog mjesta, Rossi ima se sve opasnije približavao probijajući se sa 12. mjesta.

Iako je u jednom trenutku čak izgledalo kako Rossi pada s motora, ali je nastavio da smanjuje je svoj zaostatak za grupom ispred sebe. Iannone je držao drugo mjesto, dok je Rossi prošao Doviziosa. Šest krugova prije kraja Marc Marquez pada, Dovizioso odustaje zbog problema sa motorom, dok Pedrosa
nije mogao da se odupre naletima Rossija koji stiže do trećeg mjesta. Iannone je ostao na drugom mjestu, što je s obzirom na činjenicu da je prije utrke u Francuskoj odradio jednu operaciju, nakon utrke još jednu. I Dani Pedrosa mora biti zadovoljan četvrtim mjestom s obzirom da je to njegova tek druga utrka nakon povrede.

Nakon današnje utrke Rossi je i dalje vodeći sa 118 bodova, ali je njegova prednost u odnosu na Jorgea Lorenza svega šest bodova. Andrea Dovizioso je treći sa 83 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.