Jorge Lorenzo posjetio Yamahinu akademiju

Španac titulu proslavio u Indoneziji

Jorge Lorenzo posjetio Yamahinu akademiju

Ovogodišnji Moto GP prvak, Jorge Lorenzo, je danas obavljao PR dužnosti u Indoneziji prije povratka u Evropu.

Španac je posjetio Sentul Karting stazu koja je dom Yamahine akademije, a ugostio ga je bivši vozač 250cc klase, Doni Tata, kao i Yamaha Indonezija.

 

Prilikom ovog događaja Lorenzo je bio u mogućnosti družiti se sa mladim vozačima, te im uputiti korisne savjete za njihovu buduću karijeru.

 

" Važno je biti izdržljiv u utrci, često vježbati da bi se postigao maksimalan učinak. Mentalna snaga isto tako ima posebnu važnost kada se utrkujete", bile su riječi Lorenza, koji se zatim kratko osvrnuo i na osvajanje Moto GP titule.

 

" Ovo je moj san, još uvijek traje neki poseban osjećaj. Veoma sam sretan što imam mogućnost ovdje u Indoneziji proslaviti svoju drugu Moto GP titulu. Nadam se da će na svjetskim prvenstvima opet biti vozača iz Indonezije.

 

Finalna utrka ove sezone se vozi u petak, a domaćin je staza Ricardo Tormo u Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti