Jorge Lorenzo slavio na VN Japana

Jorge Lorenzo slavio na VN Japana

Španski motociklista Jorge Lorenzo (Yamaha) trijumfovao je na drugoj utrci sezone kraljevske klase Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Japana.

Španac je do druge pobjede u karijeri došao ispred aktuelnog prvaka i klupskog kolege Valentina Rossija, dok je treće mjesto zauzeo vozač Honde Dani Pedrosa.

"Utrka je bila teška. Loše sam startovao pa sam prvi krug završio kao četvrti, ali sam poslije ušao u ritam, pretekao Valentina i napravio solidnu prednost. Iako je pokušao da me stigne, ja sam vozio najbolje što sam mogao da bih stigao do ove pobjede", rekao je Lorenzo nakon prve pobjede u kraljevskoj klasi poslije prošlogodišnje utrke za VN Portugala.

U klasi do 250 kubika do trijumfa je došao Alvaro Bautista (Aprilia), a slijede Japanac Hiroši Aojama (Honda) i Italijan Mattia Pasini (Aprilia).

Kao i u prvoj utrci sezone u Kataru, Italijan Andrea Iannone je trijumfovao i u Japanu u klasi do 125 kubika. Moticiklist Aprilije je do pobjede došao ispred Juliana Simona (Aprilia) i vozača Derbija Pola Espargara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.