Kanaan pobjednik 500 milja Indianapolisa

Brazilac na kraju slavio

Kanaan pobjednik 500 milja Indianapolisa

M. Maksimović

Istog dana kada je vožena VN Monaca, na drugom kraju svijeta, na kultnom mjestu u Indianapolis Motor Speedwayu gdje se vozila 97.utrka, 500 milja Indianapolisa.

Pobjedio je odnio Brazilac Tony Kanaan, vozač ekipe KV Racing Technology u krajnje nevjerovatnoj utrci.

Utrke u kojoj smo imali rekordnih 14 vozača na vrhu i 68 promjena u vodstvu. Dvostruko više od dosadašnjeg, lanjskog rekorda. Kanaan je vodio veliku borbu sa Ryanom Hunterom - Reayom i Marcom Andrettijem. Da stvar bude još zanimljivija pobrinuli su se Graham Rahal i Dario Franchitti.

Prvi je odustao u 193.krugu, drugi četiri kruga kasnije. Nakon odustajanja Škota, utrka je usporena i tada je već bilo sve jasno. Brazilac se deseti put našao u vodstvu barem jedan krugu, ali ovaj put je to bilo najvažnije.Kanaan je završio prvi, Carlos Munoz drugi dok je Ryan Hunter-Reay treći.

Ovo je 15.pobjeda u karijeri Tonyja Kanaana, prva u Indianapolisu i prva nakon dvije godine. U Cartu je Brazilac prisutan od 2002.godine, 2004.godine je osvojio naslov ukupnog pobjednika, dva puta je bio treći. Kanaan je osigurao osmu pobjedu zaredom za ekipu talijanske tvornice Dallara, a prvu nakon za Chevroletov motor i to 60.rođendan Corvette.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.