Karun Chandhok ponovo vozi 24 sata Le Mansa

Godinu ranije ostavio je dobar dojam

Karun Chandhok ponovo vozi 24 sata Le Mansa

M. Maksimović

Bivši vozač Formule 1, Indijac Karun Chandhok nastupit će i ove godine na utrci 24 sata Le Mansa. Chandhok je dvije sezone proveo u Formuli 1, vozio je za Hispaniju i Lotus, ukupno je odradio 11 utrka.

Prošle godine je Karun vozio za ekipu JRM-a zajedno sa Davidom Brabhamom i Peterom Dumbreckom. Nastupali su u klasi LMP1 te su na kraju osvojili vrlo dobro šesto mjesto. Ovaj put je Karunu stigla ponuda Murphyjevog ORECA-Nissan Teama da zajedno nastupi sa Brendonom Hartleyem i Markom Pattersonom. Vlasnik ekipe Greg Murphy je kontaktirao Russella Eacotta bivšeg Chandhokovog šefa iz Formule 3.

 

''Ova ekipa je konkurenta, ljudi su ambiciozni, žele napraviti dobar rezultat. Vjerujem da bi sa ovom ekipom mogao postati prvi Indijac svih vremena na pobjedničkom postolju. Nije tajna, želio sam se vratiti u Le Mans'' izjavio je Karun Chandhok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.