Kawasaki napušta GP
Kawasaki mnoge iznenadio

Prva povlačenja i u motociklizmu

Kawasaki napušta GP

A. Beganović
Teme:

Šok za šokom izazvan financijskom krizom u svijetu nastavlja "tresti" automoto sport. Ovaj put Kawasaki je vodećim ljudima elitnog MotoGP-ja priredio iznenađenje najavivši svoje povlačenje.

Nakon Honde u Formuli 1, te Subarua i Suzukija u reliju, Kawasaki najvjerovatnije napušta GP zbog financijski problema.

Kawasaki u prošloj sezoni nije imao nekih izrazitih uspjeha, osvojeno je samo 88 bodova, a njegovi vozači John Hopkins i Anthony West niti jednom se nisu popeli na pobjedničko postolje.

Tandem vozača za ovu sezonu, Hopkins - Melandri našao se u veoma nezgodnoj situaciji a nekadašnji svjetski prvak u klasi 250 ccm, Melandri, za medije jeizjavioda se nada da ovo samo sanja i da će 1. januara 2009. godine kada se probudi otriti da je ovo sve samo "noćna mora".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti