"Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali tako nije bilo"

Izjava Roberta Kubice

"Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali tako nije bilo"

E. Ganibegović

Robert Kubica, koji je u posljednje vrijeme česta tema, je priznao kako su njegove šanse za povratak u F1 veoma male.

Poznato je kako se povezivao sa Renaultom, nakon čega su se pojavile informacije gdje ga Williams želi u svom timu, što su nedugo zatim i potvrdili.

No, kako poljski vozač tvrdi, njegove šanse sa povratak su minimalne.

"Moram da budem realan, moje šanse za puni povratak su vrlo male", rekao je Kubica, pa zatim dodao:

"Svaki dan otkrijem koliko u biti mogu, ali uvijek sam se nadao da ću barem dobiti šansu da probam. Odradio sam mnogo u simulatoru i vozio sam u drugim kategorijama, ali sam znao da će samo vožnja u F1 bolidu pružiti osjećaj i to se pokazalo tačno."

Već je poznato kako se Poljak povrijedio prije početka sezone 2011., a oparavk je trajao duže nego što su mnogi očekivali, pa tako i on sam.

"Život mi je dao toliko puno i onda, u trenutku, sve mi je uzeo. Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali to nije bio slučaj kod mene. Zapravo, kako je vrijeme prolazil sve sam više patio."

"Nesreća je dosta uticala na moj život, međutim svjestan sam da ne bih bio tu i pričao o tome da je bilo par centimetara drukčije."

"U jednom periodu sam se osjećao loše, kao da više nisam bio za F1. Bilo je to težak period u mom životu, ali sada napokon osjećam mir jer sam ponovo ono što sam bio - vozač F1", istakao je Kubica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi