Kent nakon velike borbe do četvrte pobjede

Utrka u Moto3 klasi

Kent nakon velike borbe do četvrte pobjede

Britanac Danny Kent ostvario je četvrtu pobjedu u Moto3 klasi. Na stazi Catalunya, vozač Leopard Racinga je uspio na kraju u dramatičnoj utrci pobjediti Enea Bastianinija i Efrena Vazqueza.

Kent je vodio u prvoj polovini utrke, ali je deset krugova prije kraja morao prepustiti prvo mjesto  Bastianiniju koji je imao najbolje vrijeme kvalifikacija. U tim trenucima šestorka Bastianini, Oliveira, Vazquez, Antonelli, Kenta, Navaro je vodila veliku borbu, gledali smo prestizanja u skoro svakom zavoju. Na kraju je odluka pala u posljednjem krugu, Bastianini je ostao na zadnjem točku Kenta, ali nije mogao bolje, dok je Vazquez treći. Razlika je mala, Bastianini je 0.035 sekundi kasnio, Vazquez 0.600 sekundi.

Nakon ove pobjede Kent na vrhu poretka ima 149 bodova, Enesa Bastianini je drugi sa 98, Miguel Oliviera sa 77 treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.