Kent razbio konkurenciju na VN Argentine

Više od deset sekundi prednosti

Kent razbio konkurenciju na VN Argentine

Britanac Danny Kent, vozač Leopard Racing potpuno je razbio konkurenciju utrci Moto3 klase na VN Argentine. Pobjednik utrke u Americi je danas u cilju imao više od 10 sekundi prednosti ispred Efrena Vazqueza i Isaaca Vinalesa.

Vazquez i Vinales su dohvatili postolje nakon velike borbe sa Miguelom Oliveirom, Bradom Binderom i vozačima koji su se našli među deset na kraju. Razlika između Vazqueza i desetog Niklasa Ajao bila je vrlo mala, manja od sekunde i pol. Kent je još 2012. godine nastupao u Moto3 klasi, nakon čega se odlučio za jaču Moto2 klasu, ali se u najslabiju vratio prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.