Kimi i ove sezone nastupa u reliju
Kimi Raikkonen

Definitivna potvrda

Kimi i ove sezone nastupa u reliju

M. Maksimović
Teme:

Kao što smo ranije i pisali bivši svjetki prvak Formule 1,Kimi Raikkonen i ove će godine nastupati u Svjetskom reli prvenstvu vozeći Citroen, objavila je ova francuska tvornica automobila.

Raikkonen i njegov suvozač Kaj Lindstrom vozit će netvornički automobil s obzirom da su tvornički vozači Citroena Francuzi Sebastien Loeb, sedmerostruki uzastopni svjetski prvak, te Sebastien Ogier.Raikkonen je u svojoj prvoj sezoni u SP-u relijaša zauzeo 10. mjesto sa 25 bodova iz 12 utrka, a najbolji mu je plasman bilo peto mjesto u Turskoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.