Kimi neće nazad u Formulu 1
Kimi raikkonen

Finac bi radije vozio 24 sata Le Mansa

Kimi neće nazad u Formulu 1

M. Maksimović

Posljednjih dana se ponovo počelo nagađati o povratku Kimija Raikkonena u Formulu 1, ali definitivno od toga nema ništa. Finac ima jednogodišnji ugovor s francuskim Citroenom, a Formulu 1 je napustio prošle godine. U WRC prvenstvu se nije proslavio.

U WRC prvenstvu se nije proslavio. U Turskoj je bio peti, u Njemačkoj sedmi, do sada je osvojio 21 bod. Bez obzira na sve, Kimi demantuje priče o povratku u Formulu 1.

''Nikad se ne zna, ali teško da ću se više vraćati u Formulu 1. Bio sam prvak, imam sjajne uspomene, ispunio sam svoj san, a se danas puno toga promijenilo.U životu ima drugih stvari koje su važnije od Formule 1'' kaže Raikkonen.

Finac ne razmišlja o Formuli 1, ali zato bi volio nastupiti u prestižnoj utrci 24 sata Le Mansa.

''Volio bih pokušati, ali treba pronaći pravu ekipu. Ja želim nastupiti, ali želim pobjeđivati, a to možete samo ako vozite za Peugeot i Audi. Nadam se da će jednog dana doći prava prilika'' kaže Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti